Brusje

Jawel, de verwachting is dat ik zo rond 24 november 2008 grote broer word! Hoeraaaa. Ik ben er nu al trots op. Ik geef mama's buik elke dag een kusje!

 

Mama zal hieronder haar verhaal vertellen over de zwangerschap van mijn brusje.

 

----

Week 22

Wessel heeft de waterpokken! En hoe! Gelukkig kan het in deze periode geen kwaad voor de baby in de buik. Dat is wel een opluchting, maar dat maakt het niet minder erg voor
Wessel helaas. Hij is er goed ziek van en is zelfs dinsdag in de supermarkt een aantal minuten buiten bewustzijn geraakt. De dokter denkt aan een koortsstuip. Maar het verhaal is verder te lezen bij Wessel's verhalen juli 2008.

De baby gaat goed, vooral s'avonds als ik in bed lig voel ik brusje bewegen.

 

Week 23

Het lijkt de week van de omslag te worden. Waar het zo makkelijk en soepel ging, wordt nu een stukje zwaarder. Zo ook ikzelf heb ik het idee. Vanaf deze week komen dan toch de zwangerschapsbroeken uit de kast. Mijn buik begint nu toch echt een zwangere vorm te krijgen en lang lopen en staan wordt zwaarder.

Ook de hormonen lijken deze week uit de kast te komen, al hadden die nog wel even mogen blijven zitten, of gewoon helemaal niet uit de kast hoeven komen. Achja, wat doe je daaraan?

 

Week 24 (4 tm 10 aug 2008)

Ik zal niet altijd elke week omschrijven, want soms gebeurt er niet zoveel in een week qua zwangerschap en dan ben ik alleen maar wat aan het schrijven om te schrijven :-).

Dinsdag 5 augustus had ik wellicht door de zwangerschap, weer een bloedneus, dit he bik de laatste tijd best vaak. Maar dit keer duurde het bijzonder lang! Na 25 minuten uit mijn neus te stromen (dus niet druppelen, maar echt een stroom bloed, continu) en uiteraard met dichtknijpen dacht ik goh, hoelang mag dit eigenlijk duren, dus Den ging even kijken op internet en je zou na 10 minuten eens de huisarts kunnen bellen, aangezien ik dus al 25 minuten aan het bloeden was zonder stoppen heb ik de huisarts gebeld, ik moest meteen komen. Toen ik daar na ongeveer 10 minuten aankwam moest ik nog even in de wachtkamer wachten en toen ik bij de dokter binnenkwam, na totaal 3 kwartier bloeden stopte het, zul je altijd zien :-). De dokter controleerde mijn bloeddruk 140-85, dat is iets hoger dan normaal, maar niet schokkend. En als het nog een keer gebeurt dan moet ik in het ziekenhuis mijn neus laten dichtbranden.
Deze week gaat het redelijk, ben erg moe dat wel. En mijn buik lijkt zeker in de avond vaak pijn te doen. Ik word nog steeds niet echt heel dik gelukkig, maar natuurlijk zie je nu wel dat ik zwanger ben :-) en mijn taille is nog steeds wel te zien. Ik voel de baby steeds intenser en hardere bewegingen maken. Ik ben afgelopen weekend begonnen met de babykamer op te knappen. De muur is geschilderd en de meubeltjes zijn schoongemaakt. Ook heb ik deze week het hemeltje opgehangen, even kijken hoe dat staat en de gordijnen zijn gewassen en gestreken. De boel is schoongemaakt en ik heb ook de schommelstoel weer te voorschijn gehaald. De stof even lekker in de wasmachine gewassen en is nu weer mooi van kleur en fris geworden. Zo langzaam maar zeker gaat het wel weer wat worden. De kleertjes zitten nog wel in de dozen, maar staan wel alvast in het kamertje. Dat ga ik volgende week bekijken. Zondag is oma van Leeuwen jarig en dat vieren we bij ons op kantoor. Wessels oude juf van de innieminnies is ook zwanger, zij is 8 december uitgerekend. Erg spannend of we elkaar misschien nog zullen ontmoeten als we gaan bevallen :-) maar dat duurt gelukkig nog wel even hoor....

Week 25 (11 t/m 17 aug 2008)

12 augustus 2008 staat er weer een verloskundige bezoek op de agenda. Dit ging weer erg goed. Ik ben wel wat aangekomen nu sta ik op +4kg. Wel dus even op blijven letten maar op zich was ik bij Wessel nog zwaarder. Mijn bloeddruk was prachtig 120-70. Verder besproken: mijn heftige bloedneus en verder gaat het gewoon goed. Het hartje klonk ook mooi en alles zag er prima uit.

14 augustus 2008 om 20:30 uur hebben we een pretecho gepland in Purmerend. Opa en Oma Vis gaan dit keer ook mee. Bij Wessel waren Opa en Oma Hoekstra mee en dat vonden zij toen erg leuk, daarom leek het ons leuk om dit keer de andere opa en oma mee te vragen. Maar, helaas lag de baby niet goed, helemaal dubbelgevouwen met het hoofdje naar beneden, dus er viel niet zoveel te zien en als er wat te zien was dan was het niet zo heel duidelijk omdat er dus wat voor lag. Een nieuwe afspraak werd gemaakt. Wel hebben we 1 foto mee mogen nemen. Tja, daar doe je niets aan, dus nieuwe afspraak is op 28 augustus om 16:00 uur.

Verder merk ik dat ik deze week erg moe ben en kom tot bijna niets toe. Dat voelt niet prettig, maar ja, je luistert wel naar je lichaam want anders krijg je dat dubbel terug. 16 augustus is het weer zover, het naseizoen is begonnen op de camping! Hoera, we mogen weer! Zaterdag de spullen in 1 uurtje gepakt en gaan. Ik had al wat boodschappen tussendoor gehaald, dus heel spannend was het niet. Hupsekee op zijn plekje en we staan weer! Het is heerlijk weer, dus we hebben mazzel. We zetten geen voortent op want de koelkast is stuk deze moet eerst nog gemaakt worden. We gaan van alles doen het is weer als vanouds. Zondag na een nacht beetje onrustig maar op zich prima geslapen te hebben al vroeg uit de veren, we ontbijten gauw, gaan de dieren voeren en dan zwemmen om 10:00 uur. Jee we hebben het gevoel er al een dag op te hebben maar het is genieten! Dan nog even een lange wandeling in het bos gemaakt waar Wessel heerlijk heeft geslapen en toen smiddags naar de Kon. Julianatoren. 's Avonds hebben we een broodje gegeten en we genieten nog even van het lekkere weer. Dat doet mij wel goed.

Week 26 (18 t/m 24 aug 2008)

Maar maandag 18 aug ben ik toch niet helemaal lekker en ga ik tussen de middag ook even op bed liggen, het lijkt wel alsof ik grieperig word, maar wat niet echt door wil zetten, goed we gaan smiddags lekker even eruit, misschien knap ik dan op, ik verzamel al mijn krachten :-) en we rijden naar Putten. Wessel mag daar naar de kapper en we vinden daar mooie nieuwe schoenen voor hem, ook nog een paar laarsjes voor in de regen en omdat hij zo lief is geweest bij de kapper gaan we een ijsje halen. Maandagavond nog even zwemmen en dan weer naar huis. Thuis kom ik weer tot de conclusie dat ik inderdaad van de week niet zoveel heb gedaan....maar ja... wat doen we eraan? Verder rustig aan gedaan en woensdag weer gewerkt. En natuurlijk de nodige wassen gedraaid etc.

Week 27 (25 t/m 31 aug 2008)

We zijn weer naar de Rabbit Hill vertrokken voor een paar dagen, alhoewel we zaterdag al weer even een nachtje terug gaan naar Zaandam want er is een buurt-BBQ. Deze valt ons helaas wat tegen, maar ja, we moeten het natuurlijk eens proberen. Zondag gaan we weer gauw terug naar Rabbit Hill, ik heb wel even een was kunnen draaien dus de handdoeken zijn weer schoon en droog mee :-). We blijven tot en met woensdagnamiddag. Het weer kan beter, maar we vermaken ons prima. Woensdagavond begint mijn eerste zwanger & Fit les. (om de hoek dus ideaal) De eerste les is vooral introductie en voorstellen. Omdat het veel herhaling voor mij is is het leukste om te zien wie er zwanger zijn.

Donderdag 28 aug hebben we de 2e poging voor de pretecho! Zullen we nu definitief gaan zien wat ons kleintje wordt? Helaas ging deze poging ook niet goed en werden we met 1 echo weer naar huis gestuurd. De baby ligt dubbel en dus geen mooie DVD te maken. Jammer, maar helaas. 3 okt 2008 gaan we het nog een keer proberen.

 

Week 28 (1 sept t/m 7 sept 2008)

De week van de ommekeer.... ofwel ineens lijkt het wel zo te zijn dat de zwangerschap nu echt in gaat slaan. Allerlei 'normale' zwangerschapskwaaltjes steken nu ineens de kop op. Rug/bekkenpijn, gauw vermoeid, pijnlijke harde buiken, stress, zware buik die ineens lijkt uit te puilen na een lange tijd van stille rustige groei, zwart-wit fase.....ach het hoort er vast allemaal bij, maar om nou alles in 1 keer te krijgen is wel een beetje veel van het goede. Gelukkig moest ik 1 september bij Hugo en Jose komen dus daar heb ik dat meteen besproken. Hugo heeft mij per direct op 25% rust gezet qua werk aangezien de pijnlijke harde buiken en het stressgevoel niet de overhand moeten gaan krijgen en met rust kan dat weer beter worden. Netjes met een briefje kon ik naar mn werkgever en heb zelf dus mij ziek moeten melden :-) Tja dat heb je als je op o.a. de afdeling P&O werkt :-). Maar dat is ook wel weer erg leerzaam. Nu nog de uitvoering..... ach dat komt vanzelf, ik zal tenslotte wel moeten. Woensdag ging ik niet zo vroeg naar huis, het was toch alweer 18:00 uur, dus vrijdag maar wel op tijd weg gegaan, 16:30 uur, dat was al wat beter en we zijn toen maar direct doorgereden naar de Caravan. Dat was dan wel weer even lekker. Deze week 2e les zwangerschapscursus gehad, maar volgende week ga ik naar een andere groep omdat deze les te laat voor mij begint, en ik bij de andere groep een uurtje eerder kan beginnen. Zaterdag 6 september hadden we een feestje in Hoorn. Dat was wel even leuk, alhoewel we op de camping stonden, was het best even rijden, maar dat mocht de pret niet drukken. Wessel bleef bij Opa en Oma op de camping en voor ons was dat best wel even gek, maar ook wel voor een keertje even prettig. Feestje was om 1 uur afgelopen, we waren ongeveer om 02:00 uur weer op de camping. Een kort nachtje maar wel voldaan zullen we maar zeggen, tussen de middag ben ik toch maar even op bed gaan liggen, want mijn rug en buik deden dan toch wel pijn, terwijl ik op het feestje echt nergens last van had......

 

Week 29 (8 sept t/m 15 sept 2008)

Deze week wel weer wat ups en downs maar ja het gaat wel redelijk. Ik probeer toch wel op tijd mn bed in te gaan en tussendoor wat meer rust te pakken, alhoewel, de nesteldrang begint wel weer toe te slaan, dus toch maar aan het wassen geslagen...pfff... en ja hoor, gaat je strijkbout ook nog stuk..... gelukkig de oude niet weggedaan en dus ga ik daar gewoon nog even mee verder :-).

Woensdag om 16:30 uur naar huis gegaan, wat boodschappen gehaald en toen even gaan zitten. Om 17:30 uur Wessel van schooltje gehaald en toen Dennis opgehaald. Gauw naar huis en eten maken want om 19:00 uur begon mijn 1e (eigenlijk dus 3e) les van zwangerschapscursus in de nieuwe groep. Dat was wel weer leuk, allemaal nieuwe gezichten, behalve 1, dat is de vriendin van mijn schoonzusje, toevallig is zijn precies 1 maand later uitgerekend dan ik en ik ben dan de eerste (volgens de vastgestelde data, want het zegt natuurlijk nog steeds niets) en zij is de hekkensluiter van de 11.

 

Week 30 (15 tm 21 september 2008)

Dinsdag 16 september 2008 zijn we dus naar de kinderboerderij geweest, wat ik echt heel erg leuk vind omdat Wessel daar zo van geniet. Toch begint dat mij wel zwaar te worden, best wel veel gelopen en dat voel ik dan echt in mjn rug. Gisteren had ik ook al zoveel pijn in mijn rug omdat ik zondag te veel had gelopen en gedaan, toen hadden we een bbq op de camping met beide opa's en oma's en toen zijn we ook nog even met Opa en Oma Hoekstra naar de Julianatoren geweest, dus loop je automatisch ook meer.

Wessel vindt het erg leuk dat hij er een brusje bij krijgt; hij knuffelt mijn buik elke dag wel een keer en had laatst op het kinderdagverblijf een tekening gemaakt, dat was de baby in mama's buik, dus tja, volgens mij is het hem best wel bekend.

30 weken zwanger

Week 31 (22 tm 28 september 2008)

Mijn buik wordt nu wel wat zwaarder en ik begin nu wel meer pijn in mijn buik te krijgen met de nodige kwaaltjes. Pijn in mijn rug, moet goed op mijn houding letten. Kindje in mijn buik beweegt best flink van links naar rechts en weer terug en dan voel ik dat behoorlijk tegen de buikwand aanschuiven, dat is voor mij af en toe best pijnlijk. En soms een hand, voet of elleboog onderin mn buik zijn van die gekke dingen en moet ik soms even optreden :-) een klein beetje terugduwen hihi....


Mijn buik wordt nu wel wat zwaarder en ik begin nu wel meer pijn in mijn buik te krijgen met de nodige kwaaltjes. Pijn in mijn rug, moet goed op mijn houding letten. Kindje in mijn buik beweegt best flink van links naar rechts en weer terug en dan voel ik dat behoorlijk tegen de buikwand aanschuiven, dat is voor mij af en toe best pijnlijk. En soms een hand, voet of elleboog onderin mn buik zijn van die gekke dingen en moet ik soms even optreden :-) een klein beetje terugduwen hihi.... 
24 september 2008 heeft Dennis mij van de straat moeten plukken. Ik was met de fiets naar het werk gegaan, eerst nog even langs de bakker broodjes kopen en toen doorgefietst, bij de bakker werd ik al niet lekker. Ik hing over de toonbank heen maar raapte mezelf toch nog bij elkaar om weer op de fiets mijn weg te vervolgen. In Rustenburg ging het fout, ik probeerde zo dicht mogelijk bij het werk te komen maar strandde toch echt ongeveer 25 meter voor de voordeur. Ik moest op een muurtje zitten. Het werd helemaal zwart voor mijn ogen, ik dacht dat alles eruit zou komen en trilde als een rietje. Het kostte mij erg veel moeite om mijn telefoon uit mijn fietstas te halen maar het is gelukt en belde gauw naar kantoor. Dennis was daar en kwam mij ophalen. Ik ben toch gewoon achter mijn bureau gaan zitten maar rond 11:30 uur werd ik weer niet lekker. Ik belde even naar Hugo en hij gaf aan dat dat met een te lage bloeddruk te maken kan hebben of een knelling van een bloedvat door de ligging van de baby. Hij vond dat ik niet meer moest gaan werken. Aangezien Dennis naar Apeldoorn moest voor een afspraak, ben ik meegegaan en hebben we Wessel opgehaald. Ik ben toen even bij Joyce langsgeweest en toen naar de camping bij komen. 25 september zijn we weer vroeg opgestaan en teruggereden.

25 september 2008 moet ik weer naar de verloskundige (reguliere afspraak). Nu op de vestiging Parkzicht in Koog aan de Zaan in de avond. Dennis gaat ook mee met Wessel. Het ging eigenlijk wel gewoon goed, mijn bloeddruk was ook niet gek laag ofzo. Verder groeit het kind goed en ziet alles er goed uit. Volgende afspraak is nu weer over 2 weken, 7 oktober. Deze week moest ik dus veel drop eten, en zoutjes alles waar je bloeddruk maar iets van kan gaan stijgen, dat vond ik natuurlijk niet heel erg :-) Beter dan als je juist iets niet meer mag wat je juist wilt...... Wel moest ik deze week rustig aan doen.

Week 32 (29 sept tm 5 oktober 2008)

Het komt steeds dichterbij. Deze week alweer de aanvang van oktober!

Op woensdag ben ik weer naar de Zwanger & fit cursus geweest. Is toch ook wel weer erg leuk, ik ben dan echt even een uurtje met deze baby in mijn buik bezig en dat voelt gewoon goed. Ook kun je even overleggen met anderen en tips uitwisselen als je ergens mee zit of mee hebt gemaakt zoals het bijna flauwvallen van vorige week.

Vrijdag 3 oktober 2008 hebben we voor de 3e keer geprobeerd om een pretecho te laten maken. Vorige 2 keer lag de baby dubbel en kon ze geen mooie echo maken. Nu lag de baby redelijk goed en af en toe wel dubbel maar op zich hebben we ook mooie foto's mee gekregen. Opa en oma Vis en opa en oma Hoekstra waren ook mee. Die vonden dat ook wel mooi natuurlijk. Kindje is nu ongeveer 1800 gram en ongeveer 40 cm lang. Zij heeft een aantal berekeningen op de baby losgelaten zoals omvang hoofdje, botje in het bovenbeentje, omvang buik etc. en aan de hand daarvan kwam zij op een 'geboortedatum' van ongeveer 29 november 2008. We zullen zien :-)

Dit weekend blijven we thuis, het is slecht weer en we hebben thuis nog genoeg te doen. (volgende week gaan we wel weer naar de camping)

Week 33 (6 tm 12 oktober 2008)

7 oktober moet ik weer naar de verloskundige. Ik heb weer Hugo en een stagiaire. Ik geef aan dat ik mij wat onzeker voel en toch wel wat angstig ben over de bevalling. Vorige keer ben ik in het ziekenhuis opgenomen en als het zo verder gaat zal ik nu via de gewone weg poliklinisch bevallen. En ik wil graag weten hoe zij omgaan met eventueel het in paniek raken van mij. Hoe gaan zij om met eventueel knip zetten etc. Ik had zo wat vragen. Zij gaven aan dat ik voor pijnbestrijding mag kiezen alleen als ik de ruggeprik wil dan moet ik via de Gynaecoloog bevallen en niet via hun, maar ze hebben zelf wel pijnbestrijding, geen pethedine maar wel wat anders. Ze gaven tevens aan dat een tweede vaak makkelijker is dan een eerste, maar goed daar ken ik ook genoeg andere verhalen over. Verder gaf ik aan dat bij de pretecho naar voren kwam dat ik weinig vruchtwater heb en dat ging Hugo even nabellen voor de zekerheid. Want als het echt te weinig is dan moet er actie ondernomen worden, maar dat bleek niet het geval, wel is het weinig maar niet te weinig. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik dit kindje zo goed voel in mijn buik. Ik kan eigenlijk altijd voelen hoe het ligt en voel een paar billen :-)

Woensdag ga ik weer naar Zwanger & Fit cursus en vrijdag worden de klossen al geleverd. Omdat ik veel last van mijn rug heb, leek het mij wel handig om alvast wat hoger te slapen. Ik merk wel dat ik nog zo af en toe van die stemmingswisselingen heb, ik raak soms in paniek omdat ik niet door het huishouden heen kom en op het werk is het druk waardoor ik vanuit huis ook best veel werk doe. Maar goed, dat zijn van die buien... gewoon even iedereen op afstand houden ;-) dan heb alleen ik er last van.....

Zaterdag is het feest op Wessel's kinderdagverblijf, natuurlijk gaan we daar heen. Het is leuk. Wessel moest even wennen maar hij kwam helemaal los bij het ballengooien en paardrijden vond hij ook mooi, waarschijnlijk omdat zijn juf daarbij stond :-) Toen zijn we naar de camping gegaan en zondag weer terug. Het schoonmaken van de caravan enzo wordt nu ook wel zwaar en duurt gewoon wat langer.... verder ben ik erg lui deze afgelopen week geweest, zoveel plannen maar er kwam echt niets uit mijn handen. En ben als ik eenmaal eten heb gemaakt zo moe dat ik op de bank neerplof en dan niet meer totdat ik naar bed ga eraf kom. Best een nutteloos gevoel maar het is even niet anders. En tja ik heb wel veel werk verricht op het werk zeg maar. En dat is ook belangrijk...

Week 34 (13 tm 19 oktober 2008)

Zo alweer week 34 aangebroken! Dat is de week dat mijn verlof officieel gaat beginnen. Tja.... ik wil nog wel wat rustig opruimwerk gaan doen op het werk, maar verder geen afspraken of telefoontjes etc. en dan thuis ook aan de slag met opruimen en bijwerken. En ik wil nog wat dingen voor de geboorte kopen; zoals een thermometer en nog wat kleine dingen heb ik nodig.... alles maar op orde gaan brengen.

Dinsdag 14 oktober heb ik weer een paar foto's gemaakt van mijn buik en uiteraard dus een stuk van mijzelf :-). Mijn buikomvang is best behoorlijk namelijkj 110 cm! Maar ik ben niet zoveel aangekomen, ben nu ongeveer 9 kg aangekomen totaal. Dat vind ik nog heel erg meevallen, aangezien ik bij Wessel op het einde (heb nog wel even te gaan nu natuurlijk) maar toen was ik ongeveer 30 kg aangekomen doordat ik opgenomen was in het ziekenhuis en dus zo in een paar dagen onwijs veel was aangekomen, je beweegt dan helemaal niet meer, en nu heb ik natuurlijk Wessel rondlopen die mij echt wel op de been houdt :-). Verder merk ik sinds gisteren eigenlijk pas dat ik toch ook wel vocht vasthoud in mijn onderbenen, mijn been net boven mijn enkels begint wat donkerder te kleuren en is wat opgezwollen. Dus beentjes omhoog! Gisterenavond (maandagavond) ben ik eindelijk weer even flink tekeer gegaan met mijn berg wasgoed, zo dat voelt wel weer even goed, niet dat ik klaar ben, maar er zit weer wat beweging in.... en dan bedoel ik vooral de goede kant op :-) Half 12 ging ik slapen maar het deed mij erg goed. Ik heb goed op mijn houding gelet, een muziekje erbij en aan de slag....

Zaterdag overdag had ik ineens 3 (voor)weeen, dat blijken dan weeen te zijn omdat de baarmoeder aan het kantelen is, zodat het kindje zich aan het voorbereiden is om de doorgang te maken. Was wel weer even gek om te voelen, het gebeurde in het zwembad op de camping. 's Nachts lag ik van 5 uur tot 7 uur te hyperventileren in de caravan, dat vond ik niet leuk. Ik kon natuurlijk geen kant uit en kreeg mijn ademhaling niet goed. Oorzaak: te veel in/aan mn hoofd denk ik. Want ik kon mn hoofd niet leegmaken.

Zondag kwamen Joyce, Patrick, Tara, Ellen, Mark en Jill langs. Dat was wel erg gezellig maar ook wel vermoeiend al had ik niet eens zoveel te doen hoor, maar ik vond het zeker erg gezellig! Volgende week gaat de caravan eraf en terug naar de dealer...

Week 35 (20 t/m 26 oktober 2008)

21 oktober moest ik weer naar de verloskundige. Ik had Jose nu. Op zich gaat het allemaal prima, ik kwam wel als een 'verzopen' kat aan, want ik kreeg precies toen een grote bui op mijn hoofd, Wessel even in de wandelwagen die veel wilde lopen en had geen regenkap en geen paraplu, dus dat was iets minder. Maar goed, de baby doet het erg goed. Ligt nu niet meer ingedaald, dat was wel jammer maar goed, enige waar we dan even rekening mee moeten houden is als nu mijn vliezen breken ik moet gaan liggen. Verder was nu mijn bloeddruk, en dan vooral de onderdruk volgens Jose wat aan de hoge kant, 120-85 (volgens mijn begrippen gezien mijn eerste zwangerschap lijkt mij het netjes) maar zij vond het wat te hoog. Dus extra 2 uur per dag liggen/boek lezen of in bad oid. Gewoon even niets dus. Deze week gaan we het echt wat rustiger aan doen dus.

 

Woensdag wel nog even wat opgeruimd en gewerkt op kantoor maar vrijdag even een dagje thuis, want ik moet toch midden op de dag naar de fysio/haptonoom. En tussendoor waar ik kan maak ik rommel... hmm... dat was dus niet de bedoeling.... maar goed dat is wel een feit. Dus vrijdag toch maar even aan de slag. Wel met tussenpozen, maar op zich gaat het prima. Haptonoom geweest en dat ging ook goed, ik moet beter op mijn houding letten en toen ik dat deed, wat natuurlijk erg onwennig was, luchtte dat wel op en merkte ik zelfs dat mijn hyperventilatie beter ging, want als ik stil moet gaan liggen slaat mijn ademhaling op hol en dat was ook zo maar op een gegeven moment ging dat stukken beter, dus daar ben ik wel blij mee! Volgende week weer terug en 3 nov staat de volgende Verloskundige afspraak.

Even de korte status volgens externe website:

Je baarmoeder bereikt haar hoogste punt, dat wil zeggen dat je maag en longen steeds minder plaats hebben. Je kan dan ook last hebben van maagzuur en/of kortademigheid.
Je baby is volop bezig met zijn vetlaag verder op te bouwen.
Je baby is nu 44 cm en weegt al 2500 gram.

Week 36

Beetje gekke week, voor het eerst blijf ik op woensdag thuis, wat voelt als spijbelen. Gek he. Terwijl ik er volledig recht op heb, maar zo zie je maar, thuis zitten is toch niet echt wat voor mij, tenzij ik echt wat leuks op het programma heb....

woensdag weer leuk de zwangerschapsgym, dat is echt heel gezellig en toch doen we ook best wat oefeningen en krijgen we puf instructies.

Donderdag even naar kantoor want Lianne is voor het laatst, dat is heel gezellig en natuurlijk ook wel jammer dat ze weggaat, maar ook dat hoort er nu eenmaal bij.

Vrijdag naar de fysio, wat deze keer weinig voorstelt, ik sta binnen 10 minuten weer op straat met wat oefeningen die ik moet gaan doen, ik heb het idee dat de beste man een dubbele afspraak had staan, maar goed, dat is gissen. Gek gevoel, want dit weekend begint de maand november, de maand waarin in uitgerekend ben, dat voelt dan ineens wel heel dichtbij!

Week 37

we lopen gauw achter met het bijhouden van de site. Er is ook zoveel te doen en we hebben een week zonder internetverbinding gezeten, wat het dus ook wel lastig maakt. Maar goed. Week 37 hebben we bereikt, de een na laatste mijlpaal? We mogen nu bij de verloskundige bevallen, dat vind ik wel een prettig idee want dat houdt voor mij ook in dat het kindje in principe zou mogen komen. Niet dat dat perse moet hoor, maar het kan en hoeft dat niet gelijk in paniek een couveuse in of iets dergelijks. Deze week ben ik vrolijk en zie ik een heleboel weer zitten, na een dip. Bekken doen wel pijn hoor, maar dat zijn nu eenmaal de laatste loodjes. Mijn moeder is gekomen om mij te helpen mn was weg te werken en dat is redelijk gelukt, waar ik haar ook enorm dankbaar voor ben. Maandag kwam zij en ik moest met Wessel naar het consultatiebureau en zelf naar de verloskundige. Alles prima en moet nu elke week naar de verloskundige. Met mij ging het prima, bloeddruk 115 - 80 uitstekend dus, kilootje erbij in 2 weken mag, dus nu staat de teller op 12 kg erbij in totaal, dus ook netjes. Baby is nog niet ingedaald dus als mijn vliezen breken moet ik gaan liggen. Hartje doet het prachtig, toen door naar het consultatiebureau (allemaal op 3 november in de ochtend). Wessel gaat prima, goed aangekomen een kilo in 4 maandjes, is prachtig voor hem en weegt nu 12,8 kg en is 92,5 cm lang. Hij kreeg een ogentest omdat mijn ogen niet goed zijn en ook daar deed hij het uitstekend. Hij kwam op het niveau van een 4 jarige en dat was het moment dat ze ging stoppen met testen want als hij dit al bereikt dan is dat prima. Over een tijdje doen we nog een test omdat de ontwikkeling van een kind en dus ook de ogen kan veranderen. Maar voor nu was alles prima, hij spreekt ook uitstekend en eigenlijk was alles bovengemiddeld dus met opgeheven hoofd gingen we weer naar huis. Helemaal gelukkig. 4 november hebben mijn moeder, ik en Wessel plantjes gekocht en in de voortuin gezet, die is dus ook weer toonbaar :-) en woensdag ben ik naar kantoor even geweest wat ook goed ging. Smorgens was Irma van zwangerschapsgym o pde koffie gekomen, wat erg gezellig was! Savonds hadden we onze een na laatste les en dat  is eigenlijk altijd erg leuk. Jammer dat volgende week de partnerles is en dus tevens de laatste les alweer...... ik zal het missen moet ik bekennen. Donderdag 6 november verliep iets anders. Alles gaat goed tot een uur of 13:00 uur, dan voel ik mij niet lekker worden en ben wat afwezig, aangezien Wessel thuis is besluit ik mijn moeder te bellen en zij komt meteen langs zodat zij Wessel kan opvangen, maar het is vals alarm, maar ik blijf mij toch niet zo lekker voelen. Misselijk, onrustig, opvliegers, rommelig in mijn buik, wat kramperig, wat weeerig, maar het zet niet door. Savonds gaan we even de stad in met Dennis en Wessel om een paar plastic dozen te kopen voor het speelgoed van Wessel en dan weer naar huis. Ik kan mij snachts amper bewegen want mijn heupen/bekken doet pijn, het is een karwei om mezelf om te draaien en lig ik eenmaal op de andere zij dan ben ik inmiddels klaar wakker....en ga dus lopen piekeren. Zo ook vannacht, van 4 tot 6 wakker gelegen. Ondertussen was Wessel ook wakker geworden en wilde wat drinken en had een natte broek dus gauw verschoond zodat hij weer kon gaan slapen. Vrijdag ga ik maar met Dennis mee naar kantoor, ben toch nog wel weer onrustig maar het gaat ook wel goed. Om 14:00 uur naar de fysio en dat is wel prettig want hij masseert mijn onderrug goed en trekt mijn ruggewervel uit elkaar, wat weer wat ruimte geeft. Zo en nu is het weer weekend, heerlijk!

De buik is nu toch echt wel gaan zakken en dikker/puntiger geworden als ik zo de foto's vergelijk;

37 weken en 5 dagen zwanger (8 november 2008)

Week 38

We beginnen deze week met een bezoek aan de verloskundige om 9:10 uur. Alles prima. Bloeddruk 140 - 85 dat is prima. Gewicht gaat ook prima, ben een kilo aangekomen stand is nu 13 kg aangekomen in totaal in deze zwangerschap dus daar ben ik ook wel heel blij mee. Verder was de baby nog niet helemaal ingedaald maar wel weer een stuk, zit nu tegen het schaambot aan zeg maar, dus voor alle zekerheid moet ik wel meteen bellen als de vliezen breken en gaan liggen, maar verwachting is niet groot dat er iets kan gebeuren. Afgelopen week waren blijkbaar indalingsweeen, zoals de verloskundige zegt, deze keer had ik Jose. Gre was er maandag en we zijn dus zo wel de dag weer doorgekomen :-). Dinsdag was mijn vader jarig, dus daar even een kopje koffie gedronken. S avonds zijn we met Wessel Sint Maarten gaan lopen in de straat, dat was zo schattig, hij heeft zo ontzettend goed gezongen! Alle buren vonden het leuk! Woensdag ben ik maar weer even op het werk wat gaan rommelen want daar voel ik mij toch nuttiger dan thuis op de een of andere manier. Rond 16:30 uur wel even een wandelingetje buiten gaan maken, nog een paar dvd'tjes gekocht voor in onze videocamera, zodat we geen dtjes tekort komen :-). S avonds was de partnerles van de zwangerschapsgym en tevens de laatste les, dat vind ik wel erg jammer, we hebben een leuke en gezellige groep. Donderdag ben ik met Wessel naar de kinderboerderij geweest en vrijdag naar Irma op de koffie, gezellig!

Week 39

Jawel, week 39 is aangebroken! We beginnen deze week met om 9:10 uur een bezoek aan de verloskundige. Alles was prima. Kindje ligt met een schilletje ingedaald maar dus nog niet helemaal diep, al voelt dat af en toe wel zo..... Verder niet aangekomen in de afgelopen week, ook wel prettig moet ik bekennen, zeker omdat ik afgelopen week mezelf redelijk onbeheerst heb laten gaan aan lekkere dingen, maar gelukkig beweeg ik er ook nog wel veel bij, zeker met nog een peuter die rondloopt. Bloeddruk was 115-75 dus heeeeeel netjes, eigenlijk zelfs een klein beetje laag, wat ik ook merk aan het feit dat ik soms een beetje duizelig ben ook al zit ik rustig op de bank. KG aangekomen zit ik nu dus nog op 13 kg. Verder heb ik afgelopen nacht geen oog dichtgedaan en kreeg ik een angstaanval dat ik te moe aan een bevalling zou gaan beginnen. Liggen gaat steeds moeilijker en slapen al steeds lichter. Maar ja, laatste loodjes noemen ze dat toch? Maandag nog wel even de stad ingeweest, want het thuiszitten vind ik maar niets, word ik veel te onrustig van. S avonds vanaf een uur of 17:00 uur tot eigenlijk verder in de avond zonder enige regelmaat, harde buiken die soms wat pijn doen aan de onderkant. Maar doorzetten doet het nog niet lijkt wel. Dinsdag 18 november zou mijn opa jarig zijn, dus wie weet? Zo gaan we alle verjaardagen langs :-) 11 nov mn vader, 15 nov mn moeder, 17 nov mn achternichtje... en dus morgen mijn opa? wie weet... dat zou dus nog kunnen...

 

Buikfoto's van vandaag: 39 weken zwanger: